Yağ Mantısı Nasıl Yapılır

YAĞ MANTISI MALZEMELERİ HAMURU İÇİN: 1 paket yaş maya 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı un Aldığı kadar un İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo dana kıyma 1 adet soğan Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
Üzeri için
yoğurt sarımsak pulbiber nane
YAPILIŞI
Hamuru pohaça hamuru kıvamında yoğurulur ve mayalanması beklenmez,Eşit şekilde yumaklar alınır yumaklar biraz büyük alınır çünki biraz kalın açılır yufkası.Açılan yufka büyük karelere kesilir,içine hazırladığımız kıymalı harçtan konulur ve karşılıklı tutuşturulur yıldız şeklinde.Yag tavaya konulur ve ocakta iyice ısıtılır ısınan yağın içine mantıları üst kısmı gelecek şekilde konulur yağın içine açılmaması içi kızarınca alt kısmı çevrilir kızarında alınır tavadan bir geniş tabağa üzerine sarımssaklı yoğurt dökülür en üstünede yağda yakılmış nane ve pulbiber gezdirilir şimdiden afiyet olsun.
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır
Reviewed by Defne'nin Dünyası
on
02:35
Rating:

Hiç yorum yok: