Yağ Mantısı Nasıl Yapılır



YAĞ MANTISI MALZEMELERİ HAMURU İÇİN: 1 paket yaş maya 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı un Aldığı kadar un İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo dana kıyma 1 adet soğan Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
Üzeri için
yoğurt sarımsak pulbiber  nane
YAPILIŞI
 Hamuru pohaça hamuru kıvamında yoğurulur  ve mayalanması beklenmez,Eşit şekilde yumaklar alınır yumaklar biraz büyük alınır  çünki  biraz kalın açılır yufkası.Açılan yufka büyük karelere kesilir,içine hazırladığımız kıymalı harçtan konulur ve karşılıklı tutuşturulur yıldız şeklinde.Yag tavaya konulur ve ocakta iyice ısıtılır ısınan yağın içine mantıları üst kısmı gelecek şekilde konulur yağın içine açılmaması içi kızarınca alt kısmı çevrilir  kızarında alınır tavadan bir geniş tabağa üzerine sarımssaklı yoğurt dökülür en üstünede yağda yakılmış nane ve pulbiber  gezdirilir şimdiden afiyet olsun.
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır Reviewed by Defne'nin Dünyası on 02:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Defne'nin Dünyası © 2014 - 2015
Designed by sosothemes

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.