MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU)




MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU)
Malzemeler 
5 Tane mor lahana
Kaya tuzu (salamuralık tuz )
üzüm sirkesi isteyen elma sirkeside kullanabilir
soyulmuş 10 diş sarımsak  ve yarım çay bardağı sıvıyağ
5 tane sulu limon suyu 
HAZIRLANIŞI
Lahanalar yıkanır ve ortadan iki parçaya bıçakla ayrılır ve ince şekilde hepsi doğranır ve büyük bir legene alınır ve normal salata tuzu kadar atılır lahanalar tuzla iyice ovulur  öldürünceye kadar . Sonra sıkılan limon suyunuda üstüne döküp karıştırılır. bir iki su bardagı sirke dökülür  ve ince kıyılmış sarımsaklarda atılır içine  parlaklık versin diyede yarım çay bardağı sıvıyağda dökülür hepsi birlikte karıştırılır  ve bir 15 dakka dinlenmeye bırakılır .Dinlendikten sonra  cam kavanozlara sıkı sıkı bastırarak dizilir  kavanozlar dolunca en üstünden sade sirke dökülür kavanozlar doluncaya kadar lahananın üstüne çıkıncaya kadar sirke doldurunuz. ve kapağını sıkıca kapatınız   ve en önemliside yaptıgımız lahana turşusunu buzdolabında  saklayınız  dışarda asla bırakmayınız  bozulur yoksa ...Buz dolabında  saklauyınız  3 gün durduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz agzını açık bırakmayınız  AFİYET OLSUN...


MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU) Reviewed by Defne'nin Dünyası on 08:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Defne'nin Dünyası © 2014 - 2015
Designed by sosothemes

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.