MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU)
MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU)
Malzemeler
5 Tane mor lahana
Kaya tuzu (salamuralık tuz )
üzüm sirkesi isteyen elma sirkeside kullanabilir
soyulmuş 10 diş sarımsak ve yarım çay bardağı sıvıyağ
5 tane sulu limon suyu
HAZIRLANIŞI
Lahanalar yıkanır ve ortadan iki parçaya bıçakla ayrılır ve ince şekilde hepsi doğranır ve büyük bir legene alınır ve normal salata tuzu kadar atılır lahanalar tuzla iyice ovulur öldürünceye kadar . Sonra sıkılan limon suyunuda üstüne döküp karıştırılır. bir iki su bardagı sirke dökülür ve ince kıyılmış sarımsaklarda atılır içine parlaklık versin diyede yarım çay bardağı sıvıyağda dökülür hepsi birlikte karıştırılır ve bir 15 dakka dinlenmeye bırakılır .Dinlendikten sonra cam kavanozlara sıkı sıkı bastırarak dizilir kavanozlar dolunca en üstünden sade sirke dökülür kavanozlar doluncaya kadar lahananın üstüne çıkıncaya kadar sirke doldurunuz. ve kapağını sıkıca kapatınız ve en önemliside yaptıgımız lahana turşusunu buzdolabında saklayınız dışarda asla bırakmayınız bozulur yoksa ...Buz dolabında saklauyınız 3 gün durduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz agzını açık bırakmayınız AFİYET OLSUN...
MOR LAHANA TURŞUSU ( LOKANTA USÜLU)
Reviewed by Defne'nin Dünyası
on
08:40
Rating:

Hiç yorum yok: