PAMUK POĞAÇA TARİFİ ( Muhtesem bir tarif )
PAMUK POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yag
1 paket yas maya
2 yemek kasığı toz seker
1 yemek kasığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta 2tanesinin sarısını ayırın üstü için beyazı içine karıstırın
8 yada 9 su bardağı kadarda un yavas yavas yedirin
çörek otu veya susam
İÇİNE
Beyaz peynir ve maydonoz
YAPILIŞI
Ilık sütü ve yaş mayayı karıştırın eritin iyice ,sıvı yagı ve yumurtanın tamamını karıştırın unla birlikte kabartma tozunu karıştırın ve hamuru yogurun hamur ne kadar yumşak kıvamda olursa pohaça okadar pamuk gibi yumşak oluyor.Yogurulan hamuru 1 saat bekleterek mayalandırın.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kopartın ve elinizle açın içine hazırladıgımız peynirli harçtan koyun bir ucunu kıvırın kalan kısmını resimlerde gördüğünüz gibi bıçak yardımı ile kesikler atın ve resimlerdeki gibi sırayla takip edin ve en son son tepsiye döşeyip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu yada susam atabilirsiniz işlem bitince fırına sürün ve pişince çıkartıp afiyetle yiyin ....
PAMUK POĞAÇA TARİFİ ( Muhtesem bir tarif )
Reviewed by Defne'nin Dünyası
on
13:08
Rating:

Hiç yorum yok: