Kayseri Yağlaması


KAYSERİ YAĞLAMASI 
 Hamuru  için 
un,su,tuz, isteğe bağlı maya
Harcı için malzemeler
yarım kilo kıyma
Kıyma,3 kuru soğan,
3 rendelenmiş domates
4 yeşil biber
4 yemek kaşıgı sıvı yag
yarım su bardağı su
tuz,karabiber,pulbiber 

YAPILIŞI
Kıymalı harcı hazırlıyoruz sogan ve kıymayı kavuruyoruz ve yeşil biberleri atıyoruz içine biraz kavrulunca  rendelenmiş domatesler atıyoruz ve baharatlarınıda atıp hepsını bırden kavuruyoruz,

Hamuru yumşak bir kıvamda yoğurulur, ve küçük yumaklar alınır ,bir servis tabagı büyüklüğünde açılacak kadar olması yeterli. Bezeleri yani yumaklarımızi açıyoruz.Açtıgımız bazlamaları tavada tek tek pişirerek  yuvarlak bir tepsiye alıyoruz. En tabana bir tane bazlama koyup üzerine kıymalı harctan sererek yayıyoruz kıymaları  bu şekilde her katına koyarak gidiyoruz .Ben 15 yumaktan yapıyorum yani 15 bazlama ve her arasına kıymalı harçtan koyuyorz en üstede seriyoruz kıymadan bitiriyoruz işlemi.Koyu bir kıvamda yogurt çırpıyoruz içine sarımsakları dövüp atıyoruz. 15 taneden yaptıgımız yaglamayı 4 eşit parçaya kesiyoruz ve isteğinize kalmış ister üzerine döküp yiyin ister bir kaseye alıp bandırıp yiyebilirsiniz afiyet olsun...
Kayseri Yağlaması Reviewed by Defne'nin Dünyası on 03:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Defne'nin Dünyası © 2014 - 2015
Designed by sosothemes

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.