Kayseri Yağlaması
KAYSERİ YAĞLAMASI
Hamuru için
un,su,tuz, isteğe bağlı maya
Harcı için malzemeler
yarım kilo kıyma
Kıyma,3 kuru soğan,
3 rendelenmiş domates
4 yeşil biber
4 yemek kaşıgı sıvı yag
yarım su bardağı su
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Kıymalı harcı hazırlıyoruz sogan ve kıymayı kavuruyoruz ve yeşil biberleri atıyoruz içine biraz kavrulunca rendelenmiş domatesler atıyoruz ve baharatlarınıda atıp hepsını bırden kavuruyoruz,
Hamuru yumşak bir kıvamda yoğurulur, ve küçük yumaklar alınır ,bir servis tabagı büyüklüğünde açılacak kadar olması yeterli. Bezeleri yani yumaklarımızi açıyoruz.Açtıgımız bazlamaları tavada tek tek pişirerek yuvarlak bir tepsiye alıyoruz. En tabana bir tane bazlama koyup üzerine kıymalı harctan sererek yayıyoruz kıymaları bu şekilde her katına koyarak gidiyoruz .Ben 15 yumaktan yapıyorum yani 15 bazlama ve her arasına kıymalı harçtan koyuyorz en üstede seriyoruz kıymadan bitiriyoruz işlemi.Koyu bir kıvamda yogurt çırpıyoruz içine sarımsakları dövüp atıyoruz. 15 taneden yaptıgımız yaglamayı 4 eşit parçaya kesiyoruz ve isteğinize kalmış ister üzerine döküp yiyin ister bir kaseye alıp bandırıp yiyebilirsiniz afiyet olsun...
Kayseri Yağlaması
Reviewed by Defne'nin Dünyası
on
03:27
Rating:

Hiç yorum yok: